Ανοιχτή επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής

0 Comments

Σήμερα, 1-10-2015, πρωτοκολλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (υπεύθυνης αρχής και για το Πεδίον του Άρεως), στο γραφείο της Περιφερειάρχη, κας Ρένας Δούρου, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για το Πεδίον του Άρεως. Θα τοποθετηθούμε επ'αυτής. Σύντομα θα δημοσιεύσουμε στοιχεία επικοινωνίας. To εγχείρημα για τη δημιουργία του blog και της σελίδας στο facebook δεν περιμέναμε να βρει απήχηση τόσο γρήγορα και η χρήση αμφοτέρων θέλει προσοχή.




Από την επιστολή που αναρτάται παρακάτω , έχουν καλυφθεί οι υπογραφές και τα στοιχεία επικοινωνίας για ευνόητους λόγους:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς την Περιφερειάρχη Αττικής 
κα Ρένα Δούρου 

Αξιότιμη κα Δούρου,


Αθήνα 30-9-2015 

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής του Πεδίον του Άρεως, έχουμε συνυπογράψει δύο εξώδικες επιστολές (την από 30-3-2015 και από 5-6-2014) που έχουν κοινοποιηθεί και στην Περιφέρεια Αττικής και αναμένουμε απάντηση στα κάτωθι ερωτήματα:

1) ΦΥΛΑΞΗ : Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το πάρκο έχει διαλυθεί. Για ποιο λόγο κωφεύει η περιφέρεια στο αίτημα για 24ωρη μόνιμη φύλαξη του πάρκου, που έχει διατυπωθεί πλειστάκις, τόσο από εμάς που συνυπογράφουμε τα παραπάνω έγγραφα όσο και από λοιπούς κατοίκους, συλλόγους, συλλογικότητες κλπ; Η αστυνομία με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου;

2) ΦΘΟΡΕΣ : Ποιος ευθύνεται για τις συνεχιζόμενες φθορές στις δομές του (κατεστραμμένο σύστημα ποτισμού, κατεστραμμένα φωτιστικά, σπασμένα μάρμαρα, εκτεταμένες φθορές στα σιντριβάνια, σπασμένα παγκάκια, κλοπή καλωδίων, πέτρινων πλακών στην μεγάλη παιδική χαρά, κόψιμο ξύλων, κλπ);

3) ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Για ποιο λόγο ο φωτισμός αφέθηκε σε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή με αποτέλεσμα το πάρκο σήμερα να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι ; Έκταση 250 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας παραμένει χωρίς φωτισμό.

4) ΠΡΑΣΙΝΟ : Για ποιο λόγο δεν κλαδεύτηκαν θάμνοι, δένδρα κλπ ώστε να αναζωογονηθούν και αφέθηκε απότιστο το πάρκο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με αποτέλεσμα πλήθος φυτών να μαραθούν ; Πεζοδρόμια είναι αδιάβατα γιατί η συντήρηση του πρασίνου υπάγεται στην περιφέρεια. Που βρίσκεται η ευαισθησία για το περιβάλλον;

5) ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : Για ποιο λόγο όγκοι σκουπιδιών «στολίζουν» τμήματα που πάρκου; Επανειλημμένα έχουμε υποδείξει που υπάρχουν σκουπίδια. Πως συντονίζεται η περιφέρεια με το δήμο στο θέμα αυτό;

6) ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ : Τι μέτρα λήφθηκαν για τους τοξικομανείς, που έχουν μετατρέψει τον χώρο πέριξ της κεντρικής εισόδου του πάρκου σε στέκι τοξικομανών και το πάρκο σε νεκροταφείο ψυχών; Το πάρκο ως ζωντανός οργανισμός έχει ανάγκη από ευαισθησία και όχι εργολαβίες και σχέδια που σκοντάφτουν στη γραφειοκρατία με τα γνωστά αποτελέσματα. Πρώτη προτεραιότητα έπρεπε να είναι η φύλαξή του και η προστασία του πρασίνου που τόσο χρειάζεται η Αθήνα. Γιατί, λοιπόν, αφήνεται στην τύχη του; Ποια είναι τα σχέδια της περιφέρειας για το Πεδίον του Άρεως, την πλατεία Πρωτομαγιάς, το Λόφο Φινόπουλου, το Άλσος Ευελπίδων; Επισημαίνουμε πως οι εκδηλώσεις που επιχειρούνται για να δώσουν ζωή στο πάρκο, έχουν συνήθως πολύ μικρή διάρκεια (λίγων ωρών), συγκεντρώνουν ελάχιστα άτομα και στην κατάσταση που βρίσκονται δεν βοηθούν στην αναβάθμισή του.

Σας καλούμε, μετά ταύτα, να λάβετε θέση, ώστε να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή μας. Λόγω δε της σοβαρότητας του προβλήματος, πάγιο αίτημα όσων συνυπογράφουν τις παραπάνω επιστολές, είναι να δοθεί δημοσιότητα στην παρούσα με κάθε μέσο.

Με εκτίμηση