Ανοιχτή επιστολή στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων

0 Comments

Σήμερα, 6-10-2015, πρωτοκολλήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων, κου Γεωργίου Καμίνη, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για το γνωστό θέμα. Το περιεχόμενο θα το βρείτε παρακάτω.
Θα ακολουθήσει μέχρι τις 20-10-2015 μια ακόμα ενέργεια. Να μην ξεχνάμε ότι ο στόχος είναι ένας : η προστασία του πάρκου.

 



















ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τoν Δήμαρχο Αθηναίων
κο Γεώργιο Καμίνη

Aξιότιμε κ.Δήμαρχε,                                                                             Αθήνα  5-10-2015
       
         Είμαστε κάτοικοι της περιοχής του Πεδίου του Άρεως, έχουμε συνυπογράψει  την από 30-3-2015  διαμαρτυρία που έχει κοινοποιηθεί και σε σας και  ζητάμε να τοποθετηθείτε  στο μεγάλο πρόβλημα που χρονίζει στο Δήμο σας και ονομάζεται Πεδίον του Άρεως. 
Ως γνωστό, οι δήμοι διαχειρίζονται τα πάρκα που βρίσκονται στην περιφέρειά τους,  καθότι διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό και οργάνωση, προκειμένου να προσφέρουν στους δημότες τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Στο νομό Αττικής υπάρχουν δήμοι με πάρκα πραγματικά στολίδια. Η Αθήνα, πρωτεύουσα της χώρας με λαμπρή ιστορία, διαθέτει ένα πάρκο 250 στρεμμάτων, ίσως το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, το Πεδίον του Άρεως. Κάποτε έσφυζε από ζωή.  Σήμερα όλοι γνωρίζουμε τι εικόνα παρουσιάζει και πώς επηρεάζει την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της γύρω περιοχής.  

 Η διαχείριση, φύλαξη, συντήρηση πρασίνου, καθαριότητας ενός πάρκου στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στο οποίο υπάρχουν δύο Εκκλησίες, ο Ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους και ο Ιερός ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και γύρω  από αυτό Σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) ,  το Πρωτοδικείο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, Πανεπιστήμιο, ξενοδοχεία,  σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό,  με διαγωνισμούς και αναθέσεις που ουδέποτε ολοκληρώνονται, εργολαβίες κλπ,  αλλά με μόνιμο προσωπικό (φύλακες, ηλεκτρολόγους, κηπουρούς, τμήμα κηποτεχνίας κλπ) που δεν διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής, παρ’ότι όφειλε να διαθέτει.  Είναι αδιανόητο να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια 10.000.000 € που δόθηκαν για τον εξωραϊσμό του πάρκου,  επειδή   δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η στοιχειώδης φύλαξη, που επανειλημμένα έχουμε ζητήσει. Πρέπει να συμβεί κάτι ακραίο για να υπάρξει ανταπόκριση;

Ρωτάμε,  λοιπόν,  γιατί ο Δήμος Αθηναίων, καίτοι γνωρίζει τι συμβαίνει,  δεν έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση του πάρκου, να το προστατέψει  και να το παραδώσει στους δημότες του;  Πώς περιμένει ο Δήμος Αθηναίων να αναβαθμιστεί το ταλαιπωρημένο κέντρο της Αθήνας, όταν αδιαφορεί παντελώς για ό,τι διαπράττεται σε μια έκταση 250 στρεμμάτων στην οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν δραστηριότητες που συνάδουν με το χαρακτηρισμό του; Η έκθεση βιβλίου που γινόταν στο Πεδίον του Άρεως και συγκέντρωνε πλήθος κόσμου έγινε παρελθόν.  Τι περιμένει ο Δήμος για να επέμβει;  Ως κάτοικοι, απαιτούμε άμεσα:   24ωρη φύλαξη,   αποκατάσταση του φωτισμού και  καθαρισμό ολόκληρου του χώρου. Τα υπόλοιπα (συντήρηση πρασίνου, λειτουργία των παιδικών χαρών, λειτουργία των δύο περιπτέρων, αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών κλπ) μπορούν να γίνουν στη συνέχεια. Αρκεί να γίνει η αρχή και ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια. 

 Ο χειμώνας σε λίγο θα σκεπάσει το πάρκο και το σκοτάδι ολόκληρη την περιοχή.   Δεν θέλει πολυτέλειες το Πεδίον του Άρεως ούτε ενέργειες χωρίς στόχευση. Θέλει μόνο ευαισθησία και αγάπη.  Η ανοχή εξαντλήθηκε,  αξιότιμε κ.Δήμαρχε. 

Σας καλούμε να απαντήσετε έμπρακτα, αναλαμβάνοντας με κατεπείγουσα διαδικασία τη διαχείριση του πάρκου. Λόγω δε της σοβαρότητας του προβλήματος, πάγιο αίτημα όσων συνυπογράφουν την παραπάνω από 30-3-2015 διαμαρτυρία, είναι να δοθεί δημοσιότητα στην παρούσα με κάθε μέσο.  
Με εκτίμηση