H πρώτη κοινή επιστολή διαμαρτυρίας με την Aνοιχτή Eπιτροπή Kατοίκων για το πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Μοναδική επιθυμία μας είναι να παραδοθεί το Πεδίον του ΄Αρεως στους πολίτες το συντομότερο δυνατό.

0 Comments

Προς την Περιφέρεια Αττικής
Υπόψη κυρίας Ερμιόνης Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη, κυρία Ρένα Δούρου

Αξιότιμη κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

ΘΕΜΑ: Νέοι βανδαλισμοί στο Πεδίο του Άρεως λόγω έλλειψης φύλαξης. Ερώτηση για τα μέτρα της Περιφέρειας.

Εκ μέρους της Aνοιχτής Eπιτροπής Kατοίκων για το πάρκο του Πεδίου του Άρεως και της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης κατοίκων-γονέων για την προστασία του Πεδίου του Άρεως, σας εκφράζουμε για πολλοστή φορά, την βαθιά απογοήτευσή μας για την μη λήψη των απαραίτητων και υπεσχημένων μέτρων φύλαξης του χώρου του Πεδίου του Άρεως με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, μετά από λίγες εβδομάδες από τα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς αυτή να γίνει ξανά θύμα βανδαλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι ως περιφερειακή αρχή ισχυρίζεστε και με σχετικά δελτία τύπου, ότι όλα πλέον βαίνουν καλώς στο Πεδίον του Άρεως και ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών για ανάταξη του χώρου είναι ορατά, εμείς διαπιστώνουμε καθημερινά, μεταξύ άλλων, ότι οι βανδαλισμοί συνεχίζονται χωρίς να λαμβάνονται και πάλι τα προσήκοντα και ενδεδειγμένα μέτρα για φύλαξη του χώρου που επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και έχετε υποσχεθεί.

Ενδεικτικά διαπιστώνεται:

1) Κλοπή της πόρτας της παιδικής χαράς (παιδιών) και αφαίρεση δύο από τιε κούνιες από αυτήν (βλέπετε επισυναπτόμενες φωτογραφίες ).
Σημειωτέον ότι η παιδική χαρά παραδόθηκε πανηγυρικά από σας την 17-4- 2016.

2) Μη συμμόρφωση με πλείστες εκθέσεις της υγειονομικής υπηρεσίες όσον αφορά την καθαριότητα του χώρου. Ήδη, από σπασμένα ποτιστικά είχαμε σώρευση νερών στο σκάμα της παιδικής χαράς (παιδιών), στεκάμενα νερά στο ροδώνα, στεκάμενα νερά αριστερά και δεξιά της Κεντρικής εισόδου, στεκάμενα νερά γύρω από τη βρύση που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό από ετών περίπτερο με το κιόσκι κλπ (βλ.φωτογραφίες)

3) Kλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από το Καφάο που βρίσκεται εκτεθειμένο, σπασμένο και χωρίς καμιά επίβλεψη αριστερά της εισόδου στο πάρκο επί της οδού Μπούσγου και το οποίο προφανώς «εξυπηρετεί» τις ανάγκες «ενοίκων» του φυτωρίου (σας υπενθυμίζουμε ότι στο πρώην φυλάκιο του φυτωρίου είχε ξεσπάσει φωτιά στις 5-3- 2016) που μέχρι σήμερα δεν απομακρύνθηκαν από εκεί (βλ.φωτογραφίες). Κα Αντιπεριφερειάρχη, εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε την αξία της ειλικρινούς συνεργασίας Πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως η Περιφέρεια για μια ακόμα φορά κωφεύει στο θέμα της φύλαξης που επανειλημμένα έχουμε θέσει και δεν κράτησε και την τελευταία υπόσχεσή της, όπως εκφράστηκε από εσάς προσωπικά σε συνάντηση που είχατε με εκπροσώπους της πρώτης από τις παραπάνω επιτροπές στις 9 Ιουνίου 2016 και με εκπροσώπους της δεύτερης στις 3 Ιουνίου 2016, στο γραφείο σας, για άμεση εγκατάσταση προσωπικού φύλαξης στο πάρκο.
Αυτή η ελειψη φύλαξης επέτρεψε και πάλι τους παραπάνω βανδαλισμούς και την απώλεια πόρων που και λίγοι είναι και σπαταλιούνται χωρίς αποτέλεσμα, όταν δεν παίρνονται τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας της περιουσίας του δημοσίου και εν προκειμένω χώρου πρασίνου τόσο πολύτιμου για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σας καλούμε λοιπόν, ως καθ' ύλην αρμόδια, να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως, λεπτομερώς, για τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η Περιφέρεια για την φύλαξη του πάρκου από περαιτέρω βανδαλισμούς και να προβείτε στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών της Παιδικής Χαράς.

Υποβάλλουμε το παραπάνω αίτημα ως έχοντες έννομο συμφέρον ως περίοικοι, προκειμένου να μπορούμε εμείς και οι οικογένειές μας να απολαμβάνουμε καθημερινά το Πάρκο αλλά και επειδή επιθυμούμε να συμμετέχουμε ενεργά και δημιουργικά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για αποκατάσταση, ευπρεπισμό και την εκ νέου προσέλκυση κόσμου στο Πεδίο του Αρεως.

Με εκτίμηση

Αθήνα 22-7- 2016